Tutustu Desuconin AMV-tuomaristoon!

Kirjoittanut
RiverVixen

 

Desuconissa 2024 nähdään perinteisesti sunnuntaina AMV-kilpailu. Kisan finalistit valitsee esikarsinnassa nelihenkinen tuomaristo, joka koostuu AMV-harrastajista ja media-alan moniosaajista.

Kuvassa yllä Frostbiten pokaaleja ja kunniamainintamitalit. Kuvaaja: Juce

Kesän tuomareina toimivat Vespera, Pupuleidi, Lapirin ja Kaz. Lue alta esittelyt ja terveiset!

Vespera

Video: Metsän lapset (Tracon 2023: AMV-Luonnonvoimat - Paras Maa)

2000-luvun puolivälissä AMV-editoinnin ja coneilun aloittanut Vespera palasi pitkän tauon jälkeen coniskeneen 2022 ja aloitti AMV-editoinnin uudelleen viime vuonna. Traconin lyhytvideokisasta tuli tuplavoitto ja viimeisimpään Desucon Frostbiteen aukesi finaalipaikka. Vespera on nyt ensimmäistä kertaa tuomarina.

"Intohimoisen AMV-katsojan unelma toteutuu tuomaroinnin merkeissä ja tuskin maltan odottaa, että pääsen katsomaan kunnon kattauksen videoita! Arvostan erityisesti musiikin ja videon yhteensopivuutta ja sisäistä synkkaa sekä ylipäätään videon välittämää tunnelmaa, olipa se sitten hyytävää, hersyvää tai henkeäsalpaavaa. Omista AMV-suosikeistani löytyy niin tajunnanräjäyttävää actionia kuin hulvattomia huumorivideoita ja kaikkea siltä väliltä. Seuratkaa sydäntänne ja antakaa luovuuden kukkia!"

Pupuleidi

Video: Into Our Hearts~ (Yukicon 2019: Kunniamaininta Sydämet yhdistävä)

16 vuotta editointia harrastanut Pupuleidi on kisannut lähes koko editointiuransa ajan. Palkintoja ja kunniamainintoja on kertynyt hyllyä koristamaan, ja myös tuomarina kokenut tekjä arvioi kisavideoita nyt kuudetta kertaa.

"Moi! Ootan innolla pääseväni näkemään kisavideonne! Ihanaa päästä katsomaan millaisia luovia ratkaisuja ja yhdistelmiä olettekaan luoneet kisaa varten. Itselle lähelle sydäntä on hömppä romantiikka ja aivan typerä huumori, mutta toiminta ja draama vievät myös sydämen. Olen old school editoija, joka kiinnittää huomiota sisäiseen synkkaan, lyriikka synkkaan ja  tunnelmaan plus flow:ta unohtamatta. Onnea kisaan ja muistakaa pitää ruoka- ja vesitaukoja vaikka editointi flow valtaisi mielen!”

Lapirin

Video: She's Got It (Desucon 2023 AMV-finalisti)

Vuonna 2007 editoinnin aloittanut Lapirin päätyi hetken mielijohteesta takaisin AMV-harrastuksen pariin noin vuosikymmenen kestäneen tauon jälkeen käytettyään yhden unettoman yön uuden videon tekemiseen. Palkintoja on tullut vuosien 2010 ja 2012 Desuconin AMV-kilpailuista sekä yksi kunniamaininta. Myös Lapirin on AMV-tuomarin pestissä ensimmäistä kertaa.

"Heippa!

Palasin takaisin AMV-harrastuksen pariin noin vuosi sitten enkä malta odottaa pääseväni näkemään, miten harrastus on muuttunut ollessani poissa. Omissa videoissani koitan keskittyä editointijäljen sulavuuteen, mutta muiden tuotannossa eniten kiinnostaa editoijan kyky kertoa tarinaa musiikkivideon keinoin sekä luovuuden käyttö audio- ja videolähteiden valinnassa. Minusta on esimerkiksi mahtavaa nähdä, kun keskenään ”yhteensopimattomat” lähteet saadaan yhdistettyä jollain ihmeen tavalla toimivaksi kokonaisuudeksi! Onnea kisaan!"

Kaz

Video: Nekocon 2023 Aftermovie 

Vuodesta 2016 asti yrittäjänä toiminut Kaz on media-alan ammattilainen. Hän on työskennellyt ohjaajana, kuvaajana ja editoijana monissa alan tehtävissä. Con-piireissä hän toimii usein sekä valo- että videokuvaajana, minkä lisäksi hän on vuosittain järjestettävän kuopiolaisen Nekoconin taltiointi- ja tekniikkavastaava.

"Moro! Odotan innolla ja mielenkiinnolla tulevaa AMV-kisaa, tällä kertaa tuomarin näkökulmasta. Videoissa kiinnitän erityisen paljon huomiota rytmityksiin ja siirtymiin, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman ja energian. Lisäksi arvostan tarinankerrontaa ja kokonaisuuden hallintaa. Hyvin rakennettu tarina tai videon kokonaisuuden hallinta voi nostaa teoksen aivan uudelle tasolle.”

 

AMV-kilpailussa palkitaan tuomariston toimesta kisan kolme parasta videota sekä teemapalkintoina paras värikäs ja paras peli. Myös yleisö saa äänestää  suosikkiaan. Ilmoittautuminen on auki 5.5. klo 23:59 asti, tervetuloa mukaan!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!