Ohjeita lipunlunastukseen

Kirjoittanut
Tiinu

Kuva: nyymix

Ennen tapahtumaan saapumista

Desucon 2024 on K-18 ikärajallinen tapahtuma, johon päästäksesi tarvitset pääsylipun ja voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.  Tapahtuma on loppuunmyyty eli pääsylippuja ei voi ostaa tapahtumapaikalta. Varmistathan ennen tapahtumaan saapumistasi henkilöllisyystodistuksesi olevan voimassa ja saaneesi ostamasi liput. Lipputiedosto on hyvä avata jo ennen tapahtumapaikalle saapumista. 

Lipunlunastus tapahtumapaikalla

Pääovilla ennen lipunvaihtopistettä sinun tarkistetaan olevan täysi-ikäinen. Muista ottaa mukaasi voimassa oleva kuvallinen henkilötodistus, sillä Desucon on K18-tapahtuma eikä tapahtumaan pääse ilman täysi-ikäisyyden todistamista. Henkilötodistukseksi hyväksymme passin, kuvallisen henkilökortin, ajokortin tai kuvallisen Kela-kortin. Henkilötodistuksessa ja lipussa olevan nimen ei tarvitse täsmätä. 

Rannekkeiden vaihtopiste on Sibeliustalon aulassa pääsisäänkäynnistä vasemmalla heti tuulikaapin jälkeen. Rannekkeenvaihtopiste on auki perjantaina klo 15.30–21 ja lauantaina klo 10–15. Muina aikoina rannekkeen vaihto onnistuu Metsähallin infopisteellä, johon järjestyksenvalvoja saattaa kävijät. 

Lipun voit esittää joko älylaitteen näytöltä tai tulosteena.  Jos näytät tapahtumalipun älylaitteen ruudulta, aseta näytön kirkkaus mahdollisimman kirkkaaksi, jotta lukulaitteemme saavat luettua viivakoodin. Vaihtopisteellä voi lunastaa samaan aikaan sekä tapahtuma- että iltabilerannekkeen. Jokaisen kävijän täytyy tulla henkilökohtaisesti lunastamaan oma rannekkeensa, sillä lippukuuttimme laittaa rannekkeen heti ranteeseen.  

Iltabileranneke

Iltabilerannekkeen voi lunastaa yksinään tai heti tapahtumaan saapuessa samaan aikaan tapahtumalipun kanssa. Iltabilerannekkeen saa lunastettua Sibeliustalolla joko rannekkeenvaihto- tai infopisteeltä sekä itse iltabilepaikalla. Suosittelemme lunastamaan iltabilerannekkeen jo Sibeliustalolla, koska se nopeuttaa sisäänpääsyjonoa iltabilepaikalla.  

Lippukuuttimme tarkastavat lunastuksessa, että kävijäbilelipun lunastajalla on myös tapahtumaranneke tai -badge. Bileisiin ei pääse kävijähintaisella lipulla ilman tapahtumaranneketta tai -badgea.

Muuta huomioitavaa

Tapahtumaranneke toimii pääsylippuna tapahtumaan. Ranneke täytyy näyttää sisäänkäynnillä olevalle järjestyksenvalvojalle joka kerta, kun tapahtumapaikkaan tulee sisälle, joten huomioi tämä vaatetuksessasi. Esimerkiksi, jos cosplay-asuusi kuuluu pitkä hanska, voit mainita tästä lippukuutille. Rannekkeen saa asetettua niin, että asun hanskan saa ujutettua rannekkeen alta käteen. 

Molemmat tapahtumarannekkeet ovat kankaisia, ja lippukuuttimme asettaa rannekkeen ranteeseesi. Rannekkeita ei ole tarkoitus ottaa pois viikonlopun aikana, joten ne kiristetään siten, että niitä ei saa pois ranteesta ilman rannekkeen leikkaamista. Irtileikatulla rannekkeella ei pääse tapahtumaan. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä rannekkeenvaihtoon tai infoon. Rannekkeet kestävät vettä, joten esimerkiksi suihkussa, saunassa ja uimassa käyminen onnistuu ilman, että tapahtumarannekkeet vaurioituvat kastumisen takia. 

Tervetuloa Desuconiin! 


Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!