Palaa AMV-kilpailun videokattaukseen!

Kirjoittanut
RiverVixen

AMV-tuomaristo, voittajia ja juontaja lavalla. Kuva: Nyymix

Desuconin 2024 AMV-kilpailu käytiin sunnuntaina aamupäivästä. Esikarsintaan saapui yhteensä 35 videoita, joista tuomarit Kaz, Lapirin, Pupuleidi ja Vespera valitsivat finaaliin parhaat 20 videota.

Alta pääset katsomaan kaikki palkitut videot uudestaan. Täältä voit katsoa kisan koko YouTube-soittolistan!

1. sija: Jartza – A True Warrior


Video aiheutti tuomaristossa kylmiä väreitä sekä sarjan faneille että sarjaan tutustumattomille. Sarjan teemat ja tunnelma avautuvat katsojalle hienosti ja saavat kiinnostumaan lähdemateriaalista. Video on huolella rakennettu ja vaikuttava sinemaattinen kokonaisuus. Tekijän rakkaus sarjaa kohtaan välittyy katsojalle kirkkaasti.

2. sija & Yleisön suosikki: piiperrys – The Line


Videomateriaali ja musiikki ovat suorastaan symbioosissa, hengittäen samaan tahtiin. Päähenkilön sielunmaisemasta maalataan ahdistavaa ja intensiivistä tunnelmaa, joka pitää tiukasti otteessaan katselukerrasta toiseen. Upea tekninen kokonaisuus synkkaa ja typografiaa myöten.

Myös yleisön suosikiksi kruunattu video sai yhteensä 107 ääntä, joka on 21 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

3. sija: Allyanarie – Jos mä kuolen nuorena


Video on kokonaisuudessaan herkistävän kaunis ja kertoo selkeän tarinan, johon on hienosti yhdistelty useampaa lähdettä. Efektejä on käytetty taidokkaasti tarinankerronnan elementtinä. Liitteiden myötä avautuu videon vaatima työmäärä, joka vetää sanattomaksi. Video olikin teknisesti todella onnistunut ja yksityiskohtainen maskaus oli toteutettu hyvin siististi.

Paras värikäs: Elfeni & Lakritsi – Magic 


Tämä video saa kyynisimmänkin tuomarin hymyilemään ja vakavimman tuomarin heltymään. Todella saumatonta kahden tekijän yhteistyötä, videon ja editoijien sisäinen synkka näkyy hyvin. Lopputuloksena on hyvän mielen video, jossa on menevää kesätunnelmaa ja tanssituttavaa tempoa. Animemix sopii genrevalintana tähän kategoriaan kuin nenä päähän.

Paras peli: Aruru- – High Roller


Tätä intensiivisellä värimaailmallaan mieleenpainuvaa videota harkittiin myös parhaaksi värikkääksi. Video sisälstää tarttuvaa rytmiä, todella tarkkoja maskauksia, toimivaa synkkaa sekä käsinkosketeltavan tiivistä tunnelmaa, joka kutsuu katsojan mukaan pelipöydän äärelle. Palkinnon olisikin tämän videon myötä voinut nimetä uudelleen parhaaksi uhkapeliksi.

Nouseva tähti -kunniamaininta: NellaWasHere – Kuka Hiton Edgar?


Tämä video ilahduttaa nokkeluudellaan. Video sisältää hyvää huulisynkkaa, tunnelmaan sopivaa typografiaa sekä lähteeseen hauskasti istuvia lisäyksiä. Lähdemateriaalista on luotu aidon oloinen Suomi-henkinen versio, josta löytyy joka katselukerralla uusi meemikäs yksityiskohta. Tuomaristo ällistyi lukiessaan liitteestä, että kyseessä on tekijän ensimmäinen AMV.

Paras sydäntäsärkevä -kunniamaininta: Estasia – suojelusenkeli

Tässä videossa kappale ja lähdemateriaali sopivat täydellisesti yhteen. Kokonaisuus on herkkä, mutta koruttoman karu ja traaginen tarina, joka riipaisee syvältä jokaisella katselukerralla. Video meni tunteisiin, eikä kyyneliltä vältytty tuomaristossa. Tuomareilla onkin tekijälle vain yksi kysymys: Miksi teit meille näin? ;_;

---

Kiitokset kaikille kisaan osallistuneille ja onnittelut voittajille! Palautetta pyytäneille kisaajille lähetetään tuomariston kootut kommentit heinäkuun alkupuolella.

Desucon Frostbiten 2025 AMV-kilpailun haku aukeaa maanantaina 9.9. ja päättyy sunnuntaina 8.12.2024. Lisätiedot kilpailusta julkaistaan haun auetessa syyskuussa. Toivottavasti näemme jälleen tulevissa kisoissa, olit sitten osallistuja tai katsoja!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!