AMV-kilpailun voittajat

Kirjoittanut
Desu-kun


Kuva: Jenni Suominen

Desuconin 2024 AMV-kilpailu käytiin sunnuntaina aamupäivästä. Esikarsinnan 35 videosta finaalissa nähtiin 20 videota. Alta näet kisan voittajat ja tuomareiden kommentit. Tuomareina kilpailussa toimivat Vespera, Pupuleidi, Lapirin ja Kaz.

Kisavideot ilmestyvät YouTubeen yleensä tapahtuman jälkeisellä viikolla sitä mukaan, kun editoijat julkaisevat niitä. Kisakattaukselle tehdään yhteinen soittolista lähiaikoina, pysy siis kuulolla!

1. sija
Jartza – A True Warrior

Video aiheutti tuomaristossa kylmiä väreitä sekä sarjan faneille että sarjaan tutustumattomille. Sarjan teemat ja tunnelma avautuvat katsojalle hienosti ja saavat kiinnostumaan lähdemateriaalista. Video on huolella rakennettu ja vaikuttava sinemaattinen kokonaisuus. Tekijän rakkaus sarjaa kohtaan välittyy katsojalle kirkkaasti.

2. sija
piiperrys – The Line

Videomateriaali ja musiikki ovat suorastaan symbioosissa, hengittäen samaan tahtiin. Päähenkilön sielunmaisemasta maalataan ahdistavaa ja intensiivistä tunnelmaa, joka pitää tiukasti otteessaan katselukerrasta toiseen. Upea tekninen kokonaisuus synkkaa ja typografiaa myöten.

3. sija
Allyanarie – Jos mä kuolen nuorena

Video on kokonaisuudessaan herkistävän kaunis ja kertoo selkeän tarinan, johon on hienosti yhdistelty useampaa lähdettä. Efektejä on käytetty taidokkaasti tarinankerronnan elementtinä. Liitteiden myötä avautuu videon vaatima työmäärä, joka vetää sanattomaksi. Video olikin teknisesti todella onnistunut ja yksityiskohtainen maskaus oli toteutettu hyvin siististi.

Paras värikäs
Elfeni & Lakritsi – Magic 

Tämä video saa kyynisimmänkin tuomarin hymyilemään ja vakavimman tuomarin heltymään. Todella saumatonta kahden tekijän yhteistyötä, videon ja editoijien sisäinen synkka näkyy hyvin. Lopputuloksena on hyvän mielen video, jossa on menevää kesätunnelmaa ja tanssituttavaa tempoa. Animemix sopii genrevalintana tähän kategoriaan kuin nenä päähän.

Paras peli
Aruru- – High Roller

Tätä intensiivisellä värimaailmallaan mieleenpainuvaa videota harkittiin myös parhaaksi värikkääksi. Video sisälstää tarttuvaa rytmiä, todella tarkkoja maskauksia, toimivaa synkkaa sekä käsinkosketeltavan tiivistä tunnelmaa, joka kutsuu katsojan mukaan pelipöydän äärelle. Palkinnon olisikin tämän videon myötä voinut nimetä uudelleen parhaaksi uhkapeliksi.

Kunniamaininta: Nouseva tähti
NellaWasHere – Kuka Hiton Edgar?

Tämä video ilahduttaa nokkeluudellaan. Video sisältää hyvää huulisynkkaa, tunnelmaan sopivaa typografiaa sekä lähteeseen hauskasti istuvia lisäyksiä. Lähdemateriaalista on luotu aidon oloinen Suomi-henkinen versio, josta löytyy joka katselukerralla uusi meemikäs yksityiskohta. Tuomaristo ällistyi lukiessaan liitteestä, että kyseessä on tekijän ensimmäinen AMV.

Kunniamaininta: Paras sydäntäsärkevä
Estasia – suojelusenkeli

Tässä videossa kappale ja lähdemateriaali sopivat täydellisesti yhteen. Kokonaisuus on herkkä, mutta koruttoman karu ja traaginen tarina, joka riipaisee syvältä jokaisella katselukerralla. Video meni tunteisiin, eikä kyyneliltä vältytty tuomaristossa. Tuomareilla onkin tekijälle vain yksi kysymys: Miksi teit meille näin? ;_;

Yleisön suosikki
piiperrys – The Line

Yleisön suosikki sai 107 ääntä, joka on 21 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Kiitokset kaikille kisaan osallistuneille ja onnittelut voittajille!


Kommentit

Anonyymi
Sattuuko kukaan tietämään, mitä sarjaa oli käytetty materiaalina "15: mimikyuno - shum" -videossa?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!