Cosplaykilpailuiden tuomaristo esittäytyy!

Kirjoittanut
Rindalin

Arvoisa tuomaristo esittäytyy! Jokaista kategoriaa tuomaroi tiimi osaavia harrastajia ja kokeneita oman alansa ammattilaisia. 

Desuconin 2024 cosplaykilpailuina nähdään lauantaina 15.6. yksilö- ja paripukukilpailut ja esityskilpailu. 

 

Yksilöpukukilpailu

Iinaban

Kuvaaja: Sampo Henttonen

Moikka mooii! Olen Iinaban ja olen hajottanut selkääni keittiön lattialla jo kymmenen vuoden ajan ja toimin yhtenä tuomarina yksilöpukukilpailussa.

Olen ollut tuomaroimassa vain kerran aikaisemmin mutta kisattua on tullut senkin edestä erinäisissä pukukilpailuissa ja tuoreimpana Suomen ICL karsinnoissa joista nappasin itselleni ICL tiimin solo edustajan paikan finaaliin.

Työskentelen teatterissa lavasterakentaja ja työssäni keskityn katsomaan kokonaiskuvaa ja sitä miten asiat välittyvät katsojalle jolloin myös itse asuja tehdessä kiinnitän huomiota asun kokonaisuuteen ja hahmosiluettiin.

Erikoisalaani on erinäiset aseet ja propit ja kiinnitänkin huomiota valittujen materiaalien oikeaoppiseen työstöön. Arvostan erityisesti käsintyöstettyjä elementtejä asuissa, On upeaa nähdä kuinka joku voi saada muovin näyttämään puulta tai aidolta nahkalta. Ja aivan mahtavaa jos kisaaja on keksinyt jonkun uuden nokkelan jopa paremmin toimivan tekniikan työstää materiaalia.

Stemppiä loppu rutistuksiin, välttäkää conicrunchia ja muistakaa nauttia ja olla ylpeitä asuistanne.

 

Pinyamiu

Kuvaaja: Nyymix

Moi, 

Mie oon Pinja ja toimin yhtenä cosplaytuomarina! Cosplayta olen harrastanut noin 10v. Olen edustanut Suomea useammassa arvokisassa ulkomailla ja tuonut hopeasijan Hollannista.

Työskentelen vaatesuunnittelijana/ompelijana, joten tuomarina olen erityisen tarkka asun ompelujäljestä, istuvuudesta ja viimeistelystä. 

Onnea kisaan kaikille!

 

ArLea

Kuvaaja: Aarni Visuals /@aarnivisuals

Hei kaikille! Olen ArLea, ja harrastanut cosplayta vuodesta 2018. Jossain vaiheessa alkulämmittelyn jälkeen etenin kilpailemaan puvunteossa ja sitä kautta myös tuomaroimaan! Kisapukuja tarkasteltaessa tulen kiinnittämään huomiota erityisesti armorien ja proppien työstöjälkeen, ompelun siisteyteen ja puvun yleisilmeeseen.

Onnea kaikille kisaan!

 

Paripukukilpailu

maerye

Kuvaaja: Marko Paakkanen (@valokuvaaja_marko)

Hei! Olen Iina ”maerye” Laitinen ja Desuconissa saan kunnian istua paripukukilpailun tuomaristossa. Cosplayn parissa on vierähtänyt jo 16 vuotta, minkä aikana olen hankkinut myös kaksi ompelijan tutkintoa ja päätynyt töihin teatteriin. Cosplayssa minulle tärkeintä on luovuus, taitojen kehittäminen ja cosplay-yhteisö.

Rakastan erilaisten materiaalien yhdistelyä, ongelmanratkaisua ja uusien tekniikoiden opettelua. Erilaiset tukimateriaalit ja rakenteet kiinnostavat myös kovasti. Tykkään näpertää pieniä yksityiskohtia ja viime aikoina olen tutustunut muun muassa helmikirjontaan. Kannustankin kaikkia rohkeasti kokeilemaan jotain uusia tekniikoita pukuja tehdessä!

Tuomarointikokemusta minulta löytyy useamman vuoden ajalta ja odotankin

innolla pääseväni näkemään taas kisaajien kädentaitoja. Tuomaroinnissa kiinnitän erityisesti huomiota materiaalivalintoihin, pukujen istuvuuteen ja siistiin yleisilmeeseen. Rakastan kuulla pukujen tekovaiheista ja siitä mitä kaikkea pukua tehdessä on oppinut. Tsemppiä kisapukujen tekoon, nähdään Desuconissa!

 

Strawberrymilkcos

Kuvaaja: Bubblegumcringe

Moikka!! Mie olen Pirre tai Strawberrymilkcos, ja toimin yhtenä paripukukilpailun tuomareista. Oma taipaleeni cosplayn parissa alkoi vuonna 2008 eikä siltä tieltä ollut koskaan paluuta! Tämä on ensimmäinen kertani tuomarina enkä malta odottaa, että pääsen ihailemaan ja tutustumaan kaikkien upeisiin kisapukuihin lähemmin! ✨

Yleensä viihdyn parhaiten cossibäkkärillä tai photoshooteissa mallina ja assarina, mutta olen myös pyörähtänyt muutamaan otteeseen lavalla kisaamassa sekä pukukisoissa että nyt viimeisimpänä photoshoot-kisassa Tallinnassa. Pukuja tehdessä kiinnitän erityisesti huomiota puvun siluettiin ja siistiin kokonaisilmeeseen sekä sen sovittamiseen omiin mittasuhteisiin, ja näitä asioita tulen katsomaan myös tuomaroinnissa. Lisäksi katson tarkkaan peruukkien stailausta ja siisteyttä. Käsinompelu ja pienet yksityiskohdat ovat erityisen lähellä sydäntäni, joten jos puvuistanne löytyy yksityiskohtia joihin ei välttämättä heti kiinnitä huomiota, niin kuuntelen niistä mielelläni lisää! 💕

Onnea kaikille kisaan ja muistakaa levätä tarpeeksi ennen kisapäivää! 

 

Gwennoth

Kuvaaja: Riikka Savela (IG: Riikkisphoto)

Moikka! Olen Tytti ja coneista voit tietää minut myös nimellä Gwennoth. Cosplayaamisen olen aloittanut vuonna 2013 ja olen sen jälkeen tehny kymmeniä pukuja. Opiskelen tällä hetkellä käsityönopettajaksi. Oma vahvuusalueeni cosplayssa on ompeleminen, mutta viime vuosina olen ottanut haltuun myös muita taitoja kuten 3D-mallinnusta ja lasertulostimen käyttöä.

Puvuissa tarkkailen usein materiaalivalintoja, pukujen istuvuutta sekä pienten yksityiskohtien toteuttamista. Arvostan harkittua sekä huolellista kokonaisuutta. Lempi asiani cosplayssa on seurata sitä, kuinka luovasti fiktionaalinen asu on tehty todeksi. Mehän ollaan oikeita taikureita suorastaan! 

Paljon tsemppiä kilpailuun!

 

Cosplayesityskilpailu

Foxi

Kuvaaja: Nianmaho

Helou! Olen Foxi ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2012 lähtien. Olen kisannut monissa eri kilpailuissa täällä Suomessa ja viime aikoina painottanut enemmän esitysten puolelle ja palkittukin siellä. Sain kunnian tulla tuomaroimaan Desuconin esityskilpailua ja odotankin jo innolla millaisia esityksiä tulemme näkemään Sibeliustalon lavalla! Olen melko kaikkiruokainen mitä tulee esityksiin; pidän niin draamasta kuin komediasta. Pääasia, että esiintyjillä itsellään on kivaa lavalla!

Nähdään conissa ja break a leg!

 

Saaraz

Kuvaaja: Karo Laukkanen

Hei! olen Saaraz ja sain suuren kunnian olla esityskisan tuomarina Desuconissa.

Kokemuksena minulla on harrasteteatterissa 10 vuotta ja toiset yli 10 vuotta cosplay kisaamisesta. Itse cosplaysta harrastevuosia kertyy tänä vuonna 18 vuotta. 

Esityskisassa tulen huomiomaan esityksen teknisyyttä, lavan käyttöä ja tykkään esityksistä, jotka ovat helposti ymmärrettäviä. 

Odotan suurella innolla kaikkien esityksiä ja toivotan tsemppiä ja menestystä JA muistakaa pitää hauskaa.  

 

Viiksimiku

Kuvaaja: _huhtamella

Morjensta, Viiksimiku tässä. Olen rahan takia leikannut ja liimannut kuvaa ja ääntä, huvin vuoksi taas muovikarvaa ja irtoripsiä. Rysähdin conimaailmaan melko myöhään: Elämäni toisessa conissa osallistuin 2022 Traconin esityskisaan, josta lähdettiin pokaali kainalossa kiertämään conilavoja: Cosplaykisojen juonnot, karaoke-emännöinti, sekä puolen tunnin Kariana Grandi -dragspektaakkelit Popcult Nightseissa... Conien ulkopuolelta löytyy amatöörimusikaali, häitä sekä hautajaisia pianistina, lyhytelokuvia, juontoa ja houstaamista. Drag queenina olen kisannut, käynyt kursseja, leikittänyt punkkareita - sekä tietty isoja juttuja tulossa!

Esityskisassa tulen kyttäämään lavan käyttöä, hiottuja liikkeitä ja eleitä sekä tekniikan hyödyntämistä. Viihdettä ja kulttuuria tämä maailma kaipaa!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!