AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
Zenexi

Desucon 2020 AMV-kilpailun tulokset, pisteytykset ja voittajaperustelut on julkaistu.

Kilpailun paras video: Altsudonarie – Yhdessä

Tämä video oli hiottu teknisesti loppuun asti ja löi tuomarit ällikällä. Editointi on siistiä ja lukuisat omat lisäykset on tehty huolella ja tarkasti. Videon tarinankerrontaan on panostettu visuaalisilla elementeillä ja mukaan on sekoitettu useaa eri lähdemateriaalia melkein huomaamatta. Virheetön huulisynkka toimii kirsikkana tämän kakun päällä, jonka tuomarit söivät yhdessä.

Paras klassikko: Aruru- & Xenji – Lyrics of Love

Aikamatkustus 2000-luvulle tapahtuu tämän videon avulla. Kaikki videon osa-alueet huutavat ”klassikkoa”, musiikista lähdemateriaaliin ja itse editointiin. Editointi on siistiä ja sopivan hillittyä, sisältäen toimivaa huulisynkkaa ja tarinankerrontaa. Video pysyy lähdemateriaalinsa alkuperäisissä tunnelmissa niin teknisyyden kuin yleisen ilmeen kannalta.

Paras romantiikka: Led-God – Forever I’m Yours

Video veti mukaan maagiseen maailmaansa, jossa sydän täyttyi lämmöstä ja hellistä tunteista. Editointi on sulavaa ja hahmojen tunteet käsinkosketeltavissa. Kokonaisuus tihkuu romantiikkaa ja visuaalista kauneutta. Flow on virheetöntä alusta loppuun, ja videota katsoessa aika lentää. Tälle videolle haluaa omistautua ikuisesti.

Paras toiminta: Saizux – Lose control

Sanakirjasta toiminnan kohdalta löytää linkin tähän videoon. Video on visuaalinen mestariteos, jossa on särkymätön immersio. Editoija vetää katsojan mukaan videon maailmaan intensiivisellä editoinnilla ja huolellisesti rakennetulla äänimaailmalla. Editoija hallitsee maskauksen ja vaihdosten salat, eikä pelkää käyttää niitä.

Paras tarinankerronta: Fugu – Hold On To Me

Videossa yhdistetään virheettömästi tarinankerronta, flow ja tekninen osaaminen. Katsoja tempaantuu mukaan draaman ja toiminnan syövereihin ja kokee tarinan tuskan tunteet hahmojen kanssa. Editoija ottaa musiikin haltuunsa ja editointi mukautuu musiikin tahtiin. Videon maskaukset ovat siistejä ja sulavia ja editoijan lisäämät voice overit sulautuvat tukemaan tarinankerrontaa hienosti.

AMV.fi - Paras 2000-luku: Allyanarie – Tulevaisuus

Voittajavideo luo persoonallisen, uskottavan aikamatkan, muistuttaen meitä vuosituhannen vaihteen toivosta. Video ei tyytynyt etsimään helposti yhteen meneviä palasia, vaan lähti kovalla työllä juoksemaan vastatuuleen ja ylämäkeen. Tuloksena oli omaperäinen, tarkkaan mietitty ja toteutettu taideteos, jossa punainen lanka kulkee kirkkaana läpi videon.

Palkinnon yhteistyössä HONOR.

AMV-vastaavan valinta: InaKitsune – One Last Dance

Kaunis ja eheä video missä on hyödynnetty animen omia kohtauksia. Kappaleen tunnelma ja tarinankerronta kulkevat käsi kädessä ja hahmojen välinen yhteys välttyy selkeästi. Video on hyptonisoiva alusta alkaen ja ensimmäisellä katselukerralla jää koukkuun.

Yleisön Suosikki: D0SKA - 00:00

Yleisöäänet:

1. D0SKA - 00:00      38 (14.45 %)
2. InaKitsune - One Last Dance   37 (14.07 %)
3. Muistilappu - Lohtu   27 (10.27 %)

 

Onnea voittajille!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!