Desuconin lipunmyynti - lisätietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

Kirjoittanut
Desu-kun

Kesän Desucon myi tänä vuonna loppuun nopeasti kuten viime vuonnakin ja se on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Olemme lukeneet kaikki kommentit ja ajattelimme vastaavapuolelta vastata muutamiin esiin nousseisiin kysymyksiin.

Kuva: Jenni Suominen

Desuconin tavoite?

Potentiaalisten kävijöiden määrä ja halu käydä coneissa on noussut parin vuoden aikana. Olemme iloisia, että rakas harrastuksemme kiinnostaa yhä useampaa. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, etteivät olemassa olevat tapahtumat pysty vastaamaan harrastajien conittamistarpeeseen.

Desuconin järjestäjien tavoite on tehdä laadukkaita tapahtumia, joiden painopiste on anime- ja manga-aiheisessa puheohjelmassa. Emme pysty tarjoamaan kaikille kaikkea ja sen takia olemme innoissamme, että tänä vuonna on tulossa uusia tapahtumia! Esimerkiksi kaiken ikäisille suunnattu uusi japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin suurtapahtuma Kotae Expo myy lippuja moninkertaiselle määrälle kävijöitä Desuconiin verrattuna. Laajemmasta tapahtumatarjonnasta löytyy kaikille mieleinen tapahtuma ja yhä useammilla on mahdollisuus päästä conittamaan.

Tapahtumien määrän lisääntyminen toivottavasti hidastaa meidän nykyistä lipunmyyntitahtiamme, koska nopea lipunmyynti ei ole koskaan ollut Desuconin tavoite. Toivoisimme, että tapahtumaamme voisi tulla ilman taistelua lipuista ja lippujen ostaminen olisi sujuva sekä mukava tilanne.

Suosittelemme tutustumaan tämän vuoden tapahtumatarjontaan Conconin tapahtumakalenterista! Myös coniharrastajien Discord-yhteisö Piiristä löydät kootusti tietoa tulevista tapahtumista.

Keille ne liput oikein menivät? 

Viime viikon keskiviikkona lippujen myynti tapahtui noin 40 sekunnissa. Huomattavissa oli, että kaveriporukoista useampi oli ostamassa kaveruksilleen lippuja, koska alun jälkeen ylimääräisiä alettiin perumaan. Sen takia osa saikin lippunsa vielä noin 20 min sisällä lipunmyynnin aloituksesta. Sunnuntaina myytiin vielä peruutuserän liput eli ne liput, joita ei maksettu määräaikaan mennessä. Silloin lippuja myytiin 223 kpl.

Tässä oli lippujen ostamisen jakauma:

1 lipun tilauksissa myytiin 16,3 % lipuista 
2 lipun tilauksissa myytiin 28,4 % lipuista 
3 lipun tilauksissa myytiin 16,3 % lipuista
4 lipun tilauksissa myytiin 11,9 % lipuista
5 lipun tilauksissa myytiin 27,0 % lipuista

Edelleen on nähtävissä, että suurin osa lipuista päätyi kaveruksille tai kaveriporukoille. Se onkin yleisin Desuconiin osallistumisen muoto. Uskomme, että vain todella pieni osa lipuista päätyy huijareille. 

Miksi ette vain muuta lipunmyyntiänne?

Olemme miettineet miten voisimme muuttaa lipunmyyntiämme. Desuconin 2023 liput kokeilimme myydä kahdessa erässä. Tämä ei ollut onnistunut kokeilu, josta lisää voit käydä lukemassa täältä. 

Viime vuonna haasteena oli tekniset häiriöt. Tällä kertaa vältettiin sivuston jumittuminen ja muut suuremmat tekniset ongelmat lisäämällä palvelimen tehokkuutta ennen lipunmyyntiä. Sivuston lataamisessa oli hitautta ruuhkaisuuden vuoksi.

Meille on ehdotettu vaihtoehtoisia lipunmyyntitapoja, joita olemme listanneet viime vuoden uutisessa. Niitä kaikkia on Desuconin järjestäjien kesken mietitty. Kaikkiin tapoihin liittyy hyviä ja huonoja puolia - moniin enemmän huonoja kuin hyviä. Lippujen arvontaa ehdotettiin eniten lukemissamme kommenteissa. Sen suunnittelussa ja toteuttamisessa olisi huomioitava monta asiaa, kuten esimerkiksi kaveriporukoiden huomioiminen, osallistujien tunnistaminen ja tietosuoja, tekninen toteutus ja huijaamistilanteet.

Välillä muutoksia ja kokeiluja tarvitaan, että tapahtuma kehittyy. Muistettava on, että muutokset vievät aina järjestäjien aikaa ja resursseja, jotka ovat pois muusta tapahtuman teosta. Haluamme, että tekemämme muutokset ja niihin käytetty aika auttavat varmasti tapahtumaamme kehittymään paremmaksi. Jatkamme tästä sopivien keinojen miettimistä lipunmyynnin kehittämiseksi.

Kuva: Jenni Suominen

Miksi Desucon ei siirry isompiin tiloihin ja myy enemmän lippuja?

Tähän on kolme syytä:

1) Desuconin ja Sibeliustalon yhteistyö toimii niin hyvin, että sitä ei ole järkevää muuttaa. Sibeliustalo on Desuconin koti, jota sekä järjestäjät että kävijät rakastavat.

2) Siirtyminen uusiin tiloihin vaatisi paljon enemmän työtä, valmistautumista ja rahaa. Se olisi myös viihtyvyysriski: entä jos uuden paikan myötä pidetty Desucon ei olisikaan enää entisellään mukavana ja viihtyisänä.

3) Yli 5000 kävijän tapahtumapaikkoja on Suomessa melko vähän. Desucon ei halua kilpailla Traconin kanssa Tampere-talosta ja messukeskuksiin siirtyminen vaatisi meiltä paljon enemmän aikaa ja resursseja. Haluamme järjestää kaksi pienempää Desuconia vuodessa. Ison messukeskusconin järjestäminen tarkottaisi, että joutuisimme luopumaan muista tapahtumistamme. Suurin osa meistä opiskelee tai on töissä täysipäiväisesti tapahtumien tekemisen ohella eli aikaa ei riittäisi useampaan tapahtumaan.

Ja lopuksi: Desucon on alusta asti ollut sen järjestäjien näköinen tapahtuma ja me järjestäjät teemme conia, jossa haluaisimme myös itse käydä. Ja me haluamme tehdä yli 18-vuotiaille suunnattua 2900 kävijän animetapahtumaa Lahden Sibeliustalossa, emme 10 000 kävijän tapahtumaa Helsingin Messukeskuksessa. 

Terveisin,
Desuconin vastaavat

Kommentit

Anonyymi
"Uskomme, että vain todella pieni osa lipuista päätyy huijareille".
Puhdas oletus, mutta uskossa on aina hyvä elää.
Lisäksi erikoista että käyttävät termiä "huijari", mikä viittaa laittomuuksiin eivätkä "trokari", mikä on laillista mutta kunniatonta toimintaa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!